Koningsschieten 2023

Koningsschieten 2023

Vandaag is het koningsschieten geweest. Nick Timmermans is nog altijd onze keizer. Dit jaar is de koning René van Bavel, Roland van Berkel is prins, Haroet Markosian heeft de 3e prijs, Anne Marie van der Staak is prinses, Adri van Loon is heeft de 7e prijs. Dit jaar hadden we een nieuwe discipline namelijk voor de hout schutters. Cor Timmermans is nu prins hout.

Nederlands Kampioenschap Indoor Aspiranten 2023

Prijzen NHB

Op zondag 12 maart wordt het Nederlands Kampioenschap Indoor Aspiranten gehouden bij ons in Drunen. Voor dit kampioenschap geldt een open inschrijving. Dat houdt in dat alle bondsleden die zijn geboren in het jaar 2010 of later zich in kunnen schrijven. Er wordt om de medailles gestreden in de leeftijdscategorieën onder 12 en onder 14.

Het kampioenschap wordt gehouden over 1 x 30 pijlen op een 60 cm blazoen zonder pauze en met maximaal vier schutters per baan.
Voor de categorie Recurve Jongens Onder 14 jaar begint de wedstrijd om 13.30 uur.
Voor alle andere categorieën, start de wedstrijd om 9.30 uur.

De organisatie behoudt zich het recht voor om een aanpassing aan te brengen in het tijdschema, indien het aantal inschrijvingen daar aanleiding toe geeft.
*Het evenement is verplaatst naar De Heerlijkheid

Longbow ere klasse rayon 3

Rayon 3 longbow ere klasse kampioenen

Afgelopen zaterdag 4 februari 2023 zijn bij onze vereniging de rayon 3 kampioenschappen geschoten voor de barebow en de longbow.

Niemand van onze vereniging deed mee aan de barebow kampioenschappen, maar we hadden wel een team wat mee deed aan de longbow kampioenschappen. Namelijk Ad van der Doelen, Cor Timmermans en Monique Langenbach, zij hebben gezamenlijk dit kampioenschap gewonnen in de ere klasse.

Op deze dag heeft Monique Langenbach ook haar persoonlijk record verbeterd, namelijk 146 punten met 30 pijlen.

Nederlands record

Cor Timmermans heeft op deze dag het Nederlandse record verbroken, hij schoot 453 punten met 60 pijlen.

 

Nieuwjaarsverschieting 2023

Nieuwjaarsverschieting 2023

Wegens omstandigheden was er in 2022 geen kerstverschieting. Met het bestuur hadden we besloten om een nieuwjaarsverschieting te organiseren, Adri heeft dit op zich genomen. Deze werd vandaag (03-01-2023) geschoten en werd gewonnen door Henri Sonnemans (17 punten), echter was hij bij de prijsuitreiking niet meer aanwezig. Dus zou de nummer twee automatisch de winnaar zijn. Echter stonden René van Bavel en Joep Fluitsma gelijk met 13 punten. Dus heeft Adri het jongste lid (Jerom van Bavel) wat aanwezig was één van de twee lootjes blind laten trekken, daaruit kwam René van Bavel als de winnaar van de nieuwjaarsverschieting van 2023. Degene met de laagste score was helaas Jozef van Berkel.

nieuwjaarsverschieting

Jubilarissen

In 2022 waren er twee jubilarissen, daar is toen der tijd helaas geen aandacht aan besteed. Dat hebben we nu opgepakt. Jozef van Berkel en zijn zoon Stefan van Berkel waren 25 jaar lid, zij hebben van de voorzitter een zilveren bondsspeld ontvangen en een plantje.

jubilarissen

Paasverschieting 2023

De paasverschieting word dit jaar georganiseerd door Mariska van Ooststroom en Anne-Marie van der Staak en word gehouden op 1 april 2023.

Koningsschieten 2022

Dit jaar zijn de volgende mensen in de prijzen gevallen tijdens het koningsschieten 2022.

Haroet Markosian, René van Bavel, Arjan van Drunen, Hetty van Loon, Roland van Berkel en Hans van Haaren.

De koning is geworden Haroet die het later ook vierde met een door hem gesponsorde barbecue bij onze vereniging.

Haroet Markosian