Paasverschieting 2022

Tijdens deze paasverschieting heeft iedereen van de vereniging kennis mogen maken met 3D schieten. Deze editie werd georganiseerd door Cor Timmermans, Jozef van Berkel en Adri van Loon. Hier onder volgen enkele foto’s die zijn gemaakt door Cor Timmermans.

HandboogschietenHapje en een drankje3D schieten

Koningschieten 2018

Afgelopen weekend was het heerlijk weer bij het jaarlijkse Koningschieten van Handboogsportvereniging Constantia. Terwijl familie en vrienden af en toe buiten genoten van het zonnetje stonden binnen 23 schutters aan de schietlijn. Dit jaar streden dames, heren en jeugd in de klassen recurve en hout.

Drieëntwintig schutters stonden aan de schietlijn. Leuke bijzonderheid is dat dit jaar ons jongste jeugdlid, Thomas van Ratingen (10) en de oudste schutter, Dhr. Hein van Loon (87) mee deden. Na twee voorrondes selecteerden de zes beste schutters zich voor de halve finale. Zij schoten 10 pijlen en de beste drie schutters mochten door naar de finale: Vincent van Haaren, Hans van Haaren en Arjan van Drunen.
Op het grote scherm werd vol spanning meegekeken naar de resultaten. Tot aan het eind toe bleef het spannend. Vincent en Arjan eindigen met een gelijke stand met 91 punten. Om te bepalen wie er wint werd een shoot-off gehouden waarbij ieder één pijl schiet. Arjan schoot een 10, Vincent een 9 waardoor Arjan van Drunen zich voor een jaar Koning van Constantia 2018 mag noemen.

De traditie van het Koningschieten stamt uit de tijd van Koning III uit 1849. Hij was een fervent handboogschutter en organiseerde op de Koninklijke Domeinen van paleis Het Loo een twee daagse wedstrijd. Na enkele jaren liet hij de organisatie van de wedstrijden over aan de verenigingen maar stelde hij wel een zilveren medaille beschikbaar.

Uit handen van voorzitter Adri van Loon ontvangt Arjan van Drunen een medaille en het Koningskruis. Tevens zal zijn naam vermeld worden op het schilt van de Koningen.

Ook de overige winnaars krijgen een medaille.

De winnaars van het Koningschieten 2018 zijn: Koning: Arjan van Drunen, Prins: Vincent van Haaren, Prinses: Hetty van Loon, Houtprins: Jozef van Berkel, Raadsheer Hans van Haaren,
Jeugdprins: Jeroen Flipsen, Aspirant-prins: Thomas van Ratingen, 7de prijs: Jan Klerks.

Na zijn inhuldiging en felicitaties mag traditiegetrouw de Koning het buffet openen waarmee deze dag feestelijk wordt afgesloten.

Veteranentoernooi 2017

Op Zaterdag 14 Oktober 2017 werd bij Constantia het jaarlijkse veteranenkampioenschap gehouden voor schutters, ouder dan 50 jaar uit regio 109. Dit was inmiddels al de 8ste editie. Deze wedstrijd staat elk jaar in het teken van de Ferdinand Timmermansbokaal. Het team
met de meeste punten mag deze wisselbeker in ontvangst nemen. De afgelopen drie jaren werd de beker gewonnen door Constantia. Dit jaar moesten zij echter de beker afstaan. De wisselbeker werd door beide dochters van Ferdinand Timmermans uitgereikt aan het team van de Wet’s Zonen.

De uitslag was als volgt;

1. Team de Wet’s Zonen met 664 punten. (Schutters waren Jan van Drunen, 226 pnt., Piet vd.Bruggen, 220 punten en Hans Smetsers 218 pnt.)
2. Team Constantia met 650 pnt.
3. Team de Heerlijkheid met 642 pnt.
4. Team Willem Tell met 569 pnt.
5. Team Buiten Verwachting met 377 pnt.
6. Team de Vrolijke Schutters met 374 pnt.
7. Team de Dageraad met 371 pnt.
8. Team Prins Bernhard met 322 pnt.
9. Team Nimrod met 187 pnt.

Door de deelname van maar liefst 9 verenigingen werd dit toernooi, georganiseerd door Bart Van Veghel en Henk de Gouw, een gezellig en geslaagd evenement. De 9e editie zal worden gehouden op de 2e zaterdag van oktober 2018 bij de Heerlijkheid in Ammerzoden.