Corona update

Beste leden,

Zoals jullie in het nieuws hebben kunnen vernemen mogen verenigingen weer gedeeltelijk open. Wij willen daarin niet achter blijven!

We hebben enkele schietbanen buiten (daar mag op elk moment van de dag gebruik van gemaakt worden) en vragen u enkele regels in acht te nemen.

• Ouders die schutters brengen blijven buiten de accommodatie (kiss & ride)

• Gebruik alleen je eigen spullen

• Algemene ruimtes zoals het clubhuis en de toiletten zijn dicht

• Blijf thuis als je een van de volgende klachten hebt: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging (vanaf 38 C°)

• Volg altijd de aanwijzingen van de trainer of het bestuurslid ter plaatse op

• 13 jaar en ouder: Houd 1,5 meter afstand, ook bij het halen van de pijlen

• Jeugd mag alleen buiten schieten onder begeleiding

• Ga na je training meteen weer naar huis

• Buiten schieten mag vanaf een 7.5 gemiddeld, binnen schieten mag niet

• Is het te druk, keer om en ga naar huis

• Ligt je boog in het clubhuis? Maak een afspraak met Hetty van Loon, zij kan hem voor je pakken

Coronavirus

Via deze weg wil ik u allen namens het bestuur op de hoogte brengen dat onze vereniging tot nadere berichtgeving volledig gesloten is in verband met het Coronavirus.

Coronavirus

Koningschieten 2019

In t clubhuis aan de Torenstraat 154 hebben 23 schutters gestreden voor o.a. de Koningstitel bij het Koningschieten 2019. Vele familieleden en vrienden waren ook aanwezig. Koning 2018 en heersend keizer; Nick Timmermans; opende het toernooi. Schutters, van jong (10) tot oud (88), met recurve en traditionele bogen schoten 30 pijlen in de voorrondes.

Zes schutters kwalificeerden zich voor de halve finales: Vincent, Arjan, Cor, Haroet, Hans en jeugdschutter Jeroen. De beste drie uit deze ronde waarbij nog eens 10 pijlen geschoten werden gingen door naar de finaleronde. En dan wordt het ten stuk stiller. Nog geconcentreerder en met een gezonde dosis spanning stonden Vincent, Arjan en Cor om de beurt aan de schietlijn.

Rond 18.00 uur was bekend wie zich de nieuwe koning van Constantia mag noemen: Vincent van Haaren. Na het uitreiken van deze en overige titels, en het feliciteren van de winnaars heeft koning Vincent, keizer Nick uitgedaagd. In de komende maanden zullen deze twee heren uitmaken wie keizer wordt of blijft. De datum wordt bekend gemaakt op onze site en op Facebook (Handboogsportvereniging Constantia).

Nadat Vincent het buffet had geopend hebben alle aanwezigen genoten van een goed verzorgde maaltijd.

Bekijk de foto’s op onze Facebook pagina.

 

65 jaar lid van Constantia

Zaterdagmiddag (29-12-2018) werd Nico van de Wiel in het zonnetje gezet.

Met een schildje voor zijn 65 jaar erelid bij Handboogsportvereniging Constantia.

Een kleine delegatie van leden, waaronder het oudste nog actieve lid van de vereniging, Henk van Loon was hierbij aanwezig.

Onder het genot van koffie met gebak en later een borreltje werden de nodige herinneringen opgehaald uit de goede oude tijd, Nico had in die tijd ook nog een Nederlands record 25 meter 1 pijl geschoten.

65 jaar lid

Kerstverschieting 2018

Bijna half acht (18 december), de teams worden ingedeeld en het gordijn gaat open voor de Kerstverschieting 2018. De organisatoren van dit jaar (Cor en Elly) hebben erg hun best gedaan: kerstbomen gevouwen en de kerstballen, sterren en vredesduifjes ontbreken niet. Als extra uitdaging moest er afwisselend zittend op een bal of kruk, staand en balancerend geschoten worden.
Onder het genot van hapjes en drankjes werden vele ballen kapot geschoten. Een Kerstman was ook van de partij en ook de foute truien en rendier geweitjes ontbraken niet.
Met een dobbelsteen was de hoeveelheid punten bepaald. De vredesduif werd ook geraakt. Die was helaas goed voor min 25 punten.
Na optellen en aftrekken was het winnende team: Annet, Jan, Cor en Jeroen. Voor hen de titel kerst team 2018 en de eeuwige roem.
De volgende dag heeft de jeugd ook weer kunnen schieten op de fraaie blazoenen. En ook daar een winnend team met een beginnende schutter (2de keer) Alex en Robert.
Volgend jaar hopen we elkaar weer te zien bij de Paasverschieting die georganiseerd gaat worden door Jan v H, Hein, Haroet en Josef.

kerst